top of page

Empower jezelf tijdens PMS: Comfortabel en stijlvol kleden


Gooi je favoriete onesie maar in de lucht en zet je comfy sokken op stand-by, want we gaan het hebben over een onderwerp waar elke vrouw wel bekend mee is (en waar we soms een beetje van in de war raken): kleden tijdens PMS.


Ja, die dagen waarop ons lichaam en humeur een eigen leven lijken te leiden. Het is alsof onze kledingkast een geheime samenzwering tegen ons voert, waarbij alle leuke outfits in een mysterieuze verdwijningstruc verdwijnen.


Daarom ga ik hier een aantal tips delen om het beste uit je kledingkast te halen, hoe je kunt omgaan met die onvoorspelbare lichaamsveranderingen en waarom het zo belangrijk is om jezelf tijdens deze periode een extra dosis zelfliefde te geven.


1️⃣ Opgeblazen gevoel: Een van de nadelen tijdens deze periode is het opgeblazen gevoel. Kleding die strak zit rond je buik kan oncomfortabel aanvoelen. Kies in plaats daarvan voor losse, comfortabele kledingstukken. Denk aan flowy jurken, oversized truien of broeken met een elastische tailleband. Dit geeft je de bewegingsvrijheid en het comfort dat je nodig hebt.


2️⃣ Gevoeligheid: Je lichaam kan tijdens deze periode wat gevoeliger zijn. Vermijd kledingstukken die schuren of knellen, omdat dit alleen maar voor meer ongemak kan zorgen. Kies voor zachte stoffen zoals katoen of modal, die je huid laten ademen en irritatie helpen verminderen. Door jezelf te omringen met zachte, comfortabele stoffen geef je jezelf de ruimte om te ontspannen en voor jezelf te zorgen, wat je zelfvertrouwen en eigenwaarde kan versterken.


3️⃣ Stemmingsschommelingen: Laten we eerlijk zijn, je stemming kan soms behoorlijk schommelen tijdens deze tijd van de maand. Het dragen van kleding waarin je je goed voelt, kan echter een positief effect hebben op je zelfvertrouwen. Kies voor kleuren en patronen waar je vrolijk van wordt, of draag dat ene kledingstuk waarin je je altijd geweldig voelt. Het kan je stemming een boost geven en je zelfverzekerd laten voelen.


Of je nu kiest voor de ultieme chill-outfit, de flowy vibes van een maxi-rok, of de casual chic look, onthoud dat comfort en stijl hand in hand kunnen gaan. Hieronder heb ik een aantal fijne lookjes ter inspiratie.
Dus volgende keer dat je jezelf afvraagt wat je moet dragen tijdens PMS, laat die onesie in de kast en omarm je innerlijke fashionista. Want uiteindelijk draait het allemaal om jezelf goed voelen en jezelf liefhebben, ongeacht wat er zich afspeelt in je hormonale achtbaan.


Kommentare


bottom of page